Kategorie

  • Cibuľová zelenina
    Čo je cibuľová zelenina? Už názov nám napovedá, že sem patrí cibuľa a podobná zelenina. Radíme sem ešte pór a cesnak. Je to zelenina, ktorá obsahuje veľké množstvo antibiotických látok. Je veľmi obľúbená v kuchyni, kde sa stala nepostrádateľným pomoc
  • Koreňová zelenina
    Koreňovú zeleninu pestujeme hlavne kvôli jej podzemným častiam - koreňom. Do tejto skupiny patrí napríklad cvikla, mrkva, paštrnák a zeler. Medzi výhody koreňovej zeleniny patrí jej dobrá skladovateľnosť.
  • Hlúbová zelina
    Hlúbová zelina má hrubý hlúb. Patrí sem kapusta, kaleráb, karfiol a pod. Sú to výborní pomocníci v kuchyni a hodia sa ako príloha asi ku každému jedlu.
  • Listová zelenina
    U listovej zeleniny konzumujeme niektoré časti listov alebo stopky. Hodí sa do šalátov a väčšinou je konzumovaná surová. Má pozitívne účinky na naše telo. Pravidelná konzumácia listovej zeleniny môže znížiť riziko rakoviny.
  • Plodová zelenina
    Paradajky, uhorky, kukurica, tekvica, papriky či baklažán - to je len niekoľko druhov, ktoré patria do tejto rozmanitej skupiny. Často ide o teplomilné druhy, náročné na výživu. Odmenou sú nám však chutné, dužinaté plody bohaté na vitamíny a vlákninu
  • Strukoviny
    Strukoviny sú azda najbohatším zdrojom bielkovín v rastlinnej ríši. V porovnaní s mäsom a mäsovými výrobkami nezvyšujú cholesterol, preto je ich konzumácia oveľa zdravšia. Tiež pomáhajú odvodňovať organizmus a sú zdrojom železa.

Počet produktov: 247

Zobrazuje sa 1-12 z 247 položiek
Aktívne filtre

Sledujte nás na Facebooku