Kategorie

  • Zeler vňať
    Zeler sa používal už v starovekom Egypte ako korenie, ale najmä ako prírodné afrodiziakum. Vitamín A obsiahnutý v tejto zelenine podporuje tvorbu zrakového pigmentu, ktorý bráni vzniku šeroslepoty.
  • Čakanka
    Čakanku v staroveku a stredoveku považovali za liečivú rastlinu. Používali ju ako liek proti rôznym zápalom, hlavne proti zápalom pečene. Pripravujú sa z nej šaláty, ktoré sa odporúčajú diabetikom a ľuďom chorým na žlčník.
  • Valeriánka
    Ako zelenina sa valeriánka začala pestovať v domácich záhradkách v 18. storočí. Ak hľadáte zeleninu, ktorú môžete zasiať aj neskoršie, valeriánka je pre vás to pravé.
  • Portulaka
    Portulaka neslúži len ako okrasná rastlina, ale je to aj chutná zelenina. Využívajú sa mladé listy, ktoré môžme spracovať podobne ako napríklad špenát.
  • Petržlenová vňať
    Petržlenová vňať sa používa ako korenie do jedál, ale tiež ako liečivá bylinka. Pre svoj vysoký podiel účinných látok, ako je napríklad vláknina, vitamíny A, C, E, B, karotenoidy a železo, by nemala chýbať v žiadnej záhradke.
  • Nasturtium
  • Namenia
    Namenia je zelenina pochádzajúca z Ázie.
  • Mizuna
    Mizuna je druh horčice, ktorý pochádza z Japonska. Má pikantnú chuť a môžeme ju pestovať po celý rok.
  • Mibuna
    Mibuna je druh šalátu, ktorý sa svojej popularite teší najmä v Japonsku. V jej chuti nájdeme tóny horčice a kapusty.
  • Mangold
    Mangold poznali už starí Rimania a Gréci. Dnes ho používame ako alternatívu špenátu, kelu a iných druhov listovej zeleniny. Je bohatý na vitamíny B, A a C, ale aj na prvky ako draslík, horčík, fosfor, železo, vápnik a rutín.
  • Loboda
    Lobodu, na rozdiel od klasického špenátu, môžeme pestovať počas celej doby vegetácie. Je to veľmi stará odroda zeleniny, ktorá pochádza z južnej Európy.
  • Láskavec
    Láskavec je zelenina pochádzajúca z Ázie. Používa sa ako špenát a je vhodný na konzumáciu len v dusenej forme.
  • Komatsuna
    Táto odroda horčice sa pestuje najmä v Japonsku a Taiwane. Vyznačuje sa špecifickou, pikantnou chuťou.
  • Kel kučeravý
    Kučeravý kel zatiaľ u nás nepatrí medzi najobľúbenejšiu listovú zeleninu, napriek tomu v sebe skrýva veľké množstvo vitamínov. Obsahuje vitamíny A, B, C, E, bielkoviny, vlákninu, minerálne látky.
  • Ibištek
    V Európe sa ibištek začal pestovať v 16. storočí. Obsahuje veľa účinných látok ako sú vitamín C, minerály, soli a flavonoidy.
  • Choi sum
    Choi sum je odroda čínskej kapusty, ktorá sa hodí hlavne do šalátov, či do pokrmov ázijskej kuchyne
  • Horčica
    Horčica pochádza z Himalájskych plání, kde sa bežne pestuje pre listy a olejnaté semená už od staroveku. Zelené listy horčice sú navyše jednými z najväčších zásobární vitamínu K a antioxidantov.
  • Žerucha
    Žerucha je rýchlo rastúca bylina, ktorá obsahuje veľa železa a vitamínu C, preto je veľmi vhodná pri anémii. Okrem toho obsahuje aj vitamín A, B, E a minerály draslík, vápnik a horčík.
  • Tatsoi
    Tatsoi je zelenina pochádzajúca z Ázie.
  • Špenát
    Kto by nepoznal špenát? Táto zelenina obsahuje veľké množstvo vitamínu K a A, mangánu a kyseliny listovej. Okrem toho v ňom nájdeme aj horčík, vápnik a množstvo bielkovín.
  • Šaláty
    V tejto sekcii nájdete rôzne druhy šalátov, od nám dobre známych pôvodných až po exotické. Šalát povzbudzuje trávenie a činnosť pečene. Pomáha odstraňovať únavu, zvyšuje svalovú výkonnosť a posilňuje srdce.
  • Slez
    Slez je netradičná zaujímavá listová zelenina pochádzajúca z východnej Ázie. Jeho kučeravé listy je možné dusiť alebo pripraviť ako špenát.
  • Rukola
    Listy rukoly vyzerajú podobne ako listy púpavy. Vďaka nízkemu kalorickému obsahu je rukola zeleninou vhodnou pri diéte. Obsahuje vysoký podiel kyseliny listovej, preto je vhodná pre tehotné ženy.
  • Šťavel
  • Bazalka

Počet produktov: 27

Zobrazuje sa 1-12 z 27 položiek
Aktívne filtre

Sledujte nás na Facebooku