OENOFERM sú špeciálne aktívne suché vínne kvasinky Saccharomyces cerevisiae LW 317-28. Novovyvinutou technológiou výroby je dosiahnutá nezvyčajná vitalita preparátu až 25 miliárd živých buniek na gram. Použitie je povolené súčasnými platnými predpismi. Čistotou a kvalitou zodpovedá kritériám vínneho zákona SRN a interným normám firmy ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001. CIEĽ POUŽITIA Čisté prekvášanie muštov a rmutov.PRODUKT A ÚČINOK Kmeň kvasiniek použitý na prípravu preparátu OENOFERM bol vybraný hlavne vzhľadom na vysokú aktivitu, minimálnu tvorbu vedľajších nežiadúcich produktov a veľmi nízku tvorbu peny pri prekvášaní. Vitamínová sebestačnosť, veľká tolerancia na alkohol, čisté a bezproblémové prekvášanie sú samozrejmosťou. POUŽITIE OENOFERM sa rozpustí v 5 až 10 násobnom množstve vlažnej zmesi muštu a vody (1:1) a 15 minút sa nechá rehydratovať. Vzhľadom na mimoriadne veľkú vitalitu plne postačuje dávka 10 g/100 l. Iba v mimoriadnych prípadoch ako je napr. kvasenie za extrémne nízkych teplôt alebo pri potrebe mimoriadne rýchleho pekvasenia, môžeme podľa potreby zvýšiť dávku na 15-25 g/100 l.
Suché čísté kvasinky na zachovanie farby pri kvasení rmutu a muštu modrých odrôd. OENOFERM ROUGE sú špeciálne selektované osvedčené kvasinky modrých odrôd. Sú to kvasinky Saccharomyces cerevisiae, kmeň LW 317-29, pričom pri selekcii bol kladený dôraz na zachovanie červeného farbiva pri prekvášaní rmutu a muštu z modrých odrôd