Klar-Sol Super je mliečnobiely kyslý špeciálny kremičitý sól s extrémne vysokým nábojom, umožňujúcim mimoriadne vysokú účinnosť a tým aj hospodárnosť použitia prípravku. Popri elektrickom náboji zvyšuje účinnosť aj špecifický tvar čiastočiek sólu. Je určený na účinné čírenie vína, ovocného vína, ovocných štiav a iných nápojov. Klar-Sol Super vyzráža nadbytočné bielkoviny (vrátane číriacich látok obsahujúcich proteíny, ako sú ErbiGel® Liquid, ErbiGel®, IsingClair-Hausenpaste, VinoGel® CF) a sedimentuje spolu s kalnými časticami. Flokulácia nastáva reakciou záporne nabitých čiastočiek kremičitého sólu a kladne nabitých bielkovinových častíc. Obsah trieslovín vo víne nehrá pri vzniku zrazeniny rozhodujúcu úlohu. Špeciálne vyvinutá technológia použitá pri výrobe tohoto preparátu zaručuje špeciálnu povrchovú štruktúru a extrémne vysoký elektrický náboj primárnych častíc. Na základe týchto vlastností je Klar-Sol Super určený hlavne na ošetrenie vín a ovocných štiav, kde predčí bežne používané alkalické kremičité sóly. Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami. Dávkovanie a aplikácia: V závislosti od zamýšľaného účinku sa odporúča určiť požadované množstvo pomocou predbežného testu. Číriaci účinok závisí od pH, teploty a zákalu nápoja, ktorý sa má ošetriť. Vo všeobecnosti postačuje 20 až 250 ml/100 l vína, alebo šťavy.