Vysokoúčinný kazeinát draselný, modifikovaný PVPP (Polyclar) a dva rozdielne kremičité adsorbenty tvoria tento zaujímavý prípravok so svojimi doplňujúcimi, synergicky účinkujúcimi vlastnosťami. Biele, červené a ružové vína ošetrené prípravkom SensoVin® môžu úplne a trvalo rozvinúť svoje aromatické látky, obzvlášť dôležité pri zabránení a odstránení trpkých a horčinových tónov, ako aj “pichľavých” zápachov a oxidačných procesov. Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami. Dávkovanie a aplikácia: V závislosti od zamýšľaného účinku sa odporúča určiť požadované množstvo prípravku SensoVin® pomocou predbežného testu. Číriaci účinok závisí od pH, teploty a zákalu nápoja, ktorý sa má ošetriť. SensoVin® je možné použiť v akejkoľvek fáze čírenia vína. Pred základným čírením, na základné čírenie vína a ako i na korekciu vád v hotových vínach. Môže sa aplikovať priamo do vína bez rozpúšťania za stáleho miešania vína. Účinok sa však zlepší rozpustením v miernej vlažnej vode a potom sa pridá priamo k vínu a pomaly a dôkladne sa premieša v celom objeme vína. Pokiaľ sa SensoVin® používa samostatne, prípadne s iným prípravkom na odstránenie vady vo víne, oddelenie vína od kalov sa potom musí vykonať do 3 dní. Pokiaľ sa SensoVin® používa spolu s bentonitom, oddelenie vína od kalov sa potom musí vykonať do 7 až 14 dní. V tejto kombinácií sa SensoVin® aplikuje ako prvý a po cca pol hodine sa aplikuje bentonit.
Adsorbent trieslovinových substancií založený na želatíne, silikátoch a vyzine so zjemňujúcim a harmonizujúcim efektom, bez kazeínu.Gerbinol CF upravuje neharmonické vína s trieslovinovými látkami. Upravuje vína, ktoré sú bohaté na taníny – sú drsné, chýba im mäkkosť a príjemný pocit. Gerbinol CF znižuje, respektíve odstraňuje aj pachute vo...