Kupzit® je prípravok založený na báze citranu meďnatého a je určený na elimináciu sulfánových, sírovodíkových aróm a pachutí ako aj iných fermentačných produktov v hroznových a ovocných vínach. Kupzit obsahuje 2 % citrátu meďnatého. Pre uľahčenie použitia a dávkovania je citrát naviazaný na minerálny nosič – čistý, vysokokvalitný granulovaný bentonit. Kupzit® reaguje rýchle a selektívne so sulfánovými, nepríjemne zapáchajúcimi zlúčeninami ako sú sírovodík a merkaptány. Tieto zlúčeniny sa vyzrážavajú, pričom sa obsah medi pri správnom dávkovaní zvýši len bezvýznamne. Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami. Dávkovanie a aplikácia: Pre presné určenie správneho množstva prípravku Kupzit® je potrebné vykonať predbežnú skúšku. Zvyčajne je dávka v rozmedzí 5 – 20 g/hl, v ojedinelých prípadoch až 50 g/hl alebo aj viac, pričom treba dbať na max. možný povolený obsah kys. citrónovej vo víne. Kupzit® sa používa a dávkuje po pripravení suspenzie Kupzit® – víno v pomere 1:10. Suspenziu je nutné dokonale rozmiešať. Po rozmiešaní do celého objemu okamžite prebieha reakcia, pričom sedimentácia zrazeniny prebehne počas 1 až 2 dní. Pri presnom dávkovaní sa nezvyšuje obsah medi, alebo len zanedbateľne, čiže nie je nutné ošetrovať víno následne modrým čírením. Kupzit® sa používa zvlášť, ale aj v kombinácii s normálnym čírením. V prípade kombinovaného čírenia sa Kupzit® pridáva ako prvý. Prípravok sa oddelí od vína stočením/filtráciou za 2-3 dni.
Adsorbent trieslovinových substancií založený na želatíne, silikátoch a vyzine so zjemňujúcim a harmonizujúcim efektom, bez kazeínu.Gerbinol CF upravuje neharmonické vína s trieslovinovými látkami. Upravuje vína, ktoré sú bohaté na taníny – sú drsné, chýba im mäkkosť a príjemný pocit. Gerbinol CF znižuje, respektíve odstraňuje aj pachute vo...