• Vypredané
#1152 Stomp Aqua 250ml
  • #1152 Stomp Aqua 250ml

Stomp Aqua 250ml

11129
Postrekový selektívny, systémovo pôsobiaci listový herbicíd vo forme suspenzie kapsúl v kvapaline na ničenie dvojklíčnolistových a trávovitých burín.
12,60 €

(50,40 € l)

S DPH
Množstvo
Vypredané

visa
Popis

Charakteristika produktu
Pôdny herbicídny prípravok proti dvojklíčnolistovým a trávovitým burinám. Postrekový selektívny herbicíd vo forme suspenzie kapsúl v kvapaline pre použitie po zriedení vodou na ničenie jednoročných dvojklíčnolistových burín, psiarky roľnej, metličky obyčajnej a lipnice ročnej v ozimných obilninách, kukurici, repke ozimnej, hrachu, slnečnici, cibuľovej zelenine, mrkve, sóji, lupine a bôbe, v niektorých európskych krajinách aj v zemiakoch.

Benefity

široké možnosti použitia v rôznych druhoch polných plodín a zeleniny
nevyplavuje sa pri závlahách
vyznačuje sa dlhým účinkom
poľahlivo pôsobí na široké spektrum burín
Účinná látka
pendimethalin 455 g/l

Spôsob účinku
Prípravok Stomp Aqua je prijímaný koreňmi, klíčkami a listami burín. Účinná látka pendimethalin inhibuje delenie a procesy rastu buniek, čím bráni začiatočnému rastu vzchádzajúcich burín a zasiahnuté rastliny hynú krátko po vyklíčení alebo vzídení. Účinok pretrváva po niekoľko týždňov, a tak sú zasiahnuté aj neskoršie klíčiace buriny. Prípravok ničí široké spektrum jednoročných burín, avšak nepôsobí na trváce buriny. Stomp Aqua môže byť tiež použitý pri skorej postemergentnej aplikácii, kedy sú jednoklíčnolistové buriny maximálne v štádiu 1 listu a dvojklíčnolistové buriny v štádiu 3 listov. Na buriny v pokročilej rastovej fáze prípravok neúčinkuje.

Bôb
Prípravok aplikujte bezprostredne po vysiatí, najneskôr do 5 dní po sejbe. Minimálna hĺbka výsevu je 5 cm. Dbajte na pokrytie osiva jemne drobnohrudkovitou zeminou. Prípravok môže spôsobiť škody na plodine.

Cibuľa, Cesnak a Pór
V cibuli siatej a póre aplikujte prípravok po zasiatí, až do doby tesne pred vzídením, podľa rastovej fázy burín. Predpokladom dobrej účinnosti je dobre pripravená pôda bez hrúd a dostatočná pôdna vlhkosť. V cibuli zo sadzačky a cesnaku aplikujte preemergentne, t.j. hneď po výsadbe, až do doby tesne pred vzídením alebo aj postemergentne, t.j. po vzídení cibule a cesnaku, najskôr však od rastovej fázy 3 listov (BBCH 13), podľa rastovej fázy burín. Dvojklíčnolistové buriny by nemali mať pri aplikácii viac ako 3 listy. Neošetrujte pri zvyšujúcej sa pôdnej vlhkosti, resp. ak je pôda úplne premočená. Minimálna hĺbka výsevu je 3 cm. Dbajte na pokrytie osiva jemne drobnohrudkovitou zeminou. Menšia vrstva pôdy nad vysiatym osivom zvyšuje riziko jeho poškodenia. Prípravok neaplikujte na veľmi ľahké na humus chudobné pôdy a plochy, ktoré majú sklon k zabahneniu. Z dôvodu, že sa v niektorých prípadoch v praxi vyskytli problémy so znášanlivosťou, prípravok aplikujte v prípade premočenej pôdy len na vlastnú zodpovednosť.

Hrach
Prípravok aplikujte preemergentne t.j. najneskôr 5 dní po výseve alebo postemergentne, pri výške hrachu cca 5 – 8 cm, podľa rastovej fázy burín. Proti dvojklíčnolistovým burinám aplikujte prípravok do rastovej fázy 3 listov (BBCH 13) burín. Vlhká pôda pri aplikácii zvyšuje účinok proti ešte len klíčiacim burinám. Optimálny termín aplikácie je v čase klíčenia burín. Minimálna hĺbka výsevu hrachu je 3 cm. Dbajte na pokrytie osiva jemne drobnohrudkovitou zeminou.

Mrkva
Pri preemergentnej aplikácii aplikujte prípravok bezprostredne alebo do 5 dní po výseve, avšak pred vyklíčením plodiny. Potrebné je dodržať minimálnu hĺbku výsevu 2 cm. Dbajte na pokrytie osiva jemne drobnohrudkovitou zeminou.

Kukurica
Prípravok aplikujte podľa rastovej fázy burín, pred vzídením plodiny alebo po jej vzídení, maximálne však do rastovej fázy štyroch listov kukurice (BBCH 00 – 14). Proti dvojklíčnolistovým burinám aplikujte prípravok do rastovej fázy 3 listov (BBCH 13) burín. Najlepší účinok je docielený v štádiu klíčenia burín. Pôdy bohaté na humus (s obsahom humusu medzi 3 až 5%), zamokrené pôdy, pôdy so sklonom k rýchlemu vysychaniu povrchu, ako aj po aplikácii hnojovice ošetrujte skoro postemergentne, aby nedošlo k zníženiu účinnosti. Potrebné je dodržať minimálnu hĺbku výsevu 4 cm. Menšia vrstva pôdy nad vysiatym osivom zvyšuje riziko jeho poškodenia. Riadky nad osivom pri sejbe diskovými sejačkami musia byť uzavreté aby sa prípravok pri preemergentnej aplikácii nedostal ku klíčkom. Prípravok neaplikujte v množiteľských porastoch a v kukurici cukrovej. Prípravok neaplikujte postemergentne, keď bola kukurica už poškodená mrazom, resp. je v chladovom strese, takisto ako pri nebezpečenstve výskytu mrazov alebo pri kolísaní denných a nočných teplôt.

Slnečnica obyčajná
Prípravok aplikujte preemergentne, t.j. ihneď po výseve (do piatich dní), najneskôr však pred vyklíčením plodiny, podľa rastového štádia burín. Proti dvojklíčnolistovým burinám aplikujte prípravok do rastovej fázy 3 listov (BBCH 13) burín. Dbajte na pokrytie osiva jemne drobnohrudkovitou zeminou. Minimálna hĺbka výsevu je 3 cm.

Sója a Lupina
Prípravok aplikujte preemergentne, t.j. ihneď po výseve (do piatich dní), najneskôr však pred vyklíčením plodiny (BBCH 00-09), podľa rastového štádia burín. Proti dvojklíčnolistovým burinám aplikujte prípravok do rastovej fázy 3 listov (BBCH 13) burín. Dbajte na pokrytie osiva jemne drobnohrudkovitou zeminou. Sója: Minimálna hĺbka výsevu je 5 cm. Lupina: Minimálna hĺbka výsevu je 3 cm.

Zemiaky
Bohužiaľ tento prípravok nie je u nás registrovaný do zemiakov, avšak v niektorých európskych krajinách ho majú do zemiakov registrovaný na jednoročné dvojklíčnolistové buriny v dávke 25 až 30ml na 100 m2 pred vzídením plodiny s ochrannou dobou AT.

Miešateľnosť

Prípravok Stomp Aqua je kompatibilný s bežne používanými herbicídmi. Pri použití prípadných kombinácií je potrebné dbať na zhodu optimálnych aplikačných termínov pre jednotlivé prípravky. Pri príprave aplikačnej zmesi je potrebné jednotlivé koncentráty navzájom nemiešať, ale pridávať ich do postrekovača oddelene a za stáleho miešania. Doporučujeme najprv urobiť skúšku na miešateľnosť oboch prípravkov v príslušnej koncentrácii za použitia miestnej vody. Pripravenú zmesnú aplikačnú kvapalinu je potrebné bezodkladne spotrebovať, nikdy ju nepripravujte do zásoby. V prípade zmesí je potrebné dbať na dodržanie ochrannej doby a bezpečnostné opatrenia, stanovené aj pre druhý prípravok.

Vplyv na následné plodiny
Následné plodiny: Po aplikácii prípravku v ozimných obilninách sa nesmú na jar podsievať trávy; ako podsev sú vhodné ďatelina lúčna alebo lucerna. Po riadnom zbere plodiny ošetrenej prípravkom Stomp Aqua nie sú známe žiadne obmedzenia pre následné plodiny.

Náhradné plodiny: Po predčasnej likvidácii ošetrenej obilniny alebo repky ozimnej je možné zasiať na jar ako náhradnú plodinu pšenicu jarnú (aj tvrdú), jačmeň jarný, kukuricu, zemiaky, bôb, hrach, ďatelinu lúčnu, lucernu, sóju a slnečnicu. Pred novým výsevom je nutné zeminu do hĺbky 10 – 15 cm dobre premiešať. Ak dôjde k likvidácii a sejbe náhradnej plodiny už na jeseň, tak je potrebné premiešať zeminu najmenej do hĺbky 20 cm. Po predčasnej likvidácii bôbu, hrachu, lupiny, sóje a slnečnice je možné pestovať ako náhradné plodiny bôb, hrach, lupinu, sóju a slnečnicu. Pred výsevom týchto náhradných plodín nie je nutná kultivácia pôdy.

Po predčasnej likvidácii kukurice je možné pestovať ako náhradné plodiny kukuricu, bôb, hrach, lupinu, sóju a slnečnicu. Tieto plodiny sa vysievajú v minimálnych hĺbkach výsevu bez predchádzajúceho spracovania pôdy. Kukurica by mala byť vysiata do hĺbky 5 cm. Pred výsevom slnečnice je možné pôdu plytko spracovať. Následný výsev tráv je možný najskôr 5 mesiacov po aplikácii prípravku.

Postrekom nesmú byť zasiahnuté susediace porasty.

Používajte prípravok na ochranu rastlín bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku.

Ochranná doba v dňoch vyjadruje počet dní od aplikácie prípravku, počas ktorých je z hľadiska bezpečnosti zakázané zberať plodinu, skrmovať, konzumovať alebo akokoľvek s ňou manipulovať.
Ochranná doba vyjadrená v AT (agrotechnický termín) je časový úsek od aplikácie prípravku po zber plodiny a dovoľuje plodinu zbierať až v termíne, ktorý je pre konkrétny druh typický.

Rozsah použitia a dávkovania prípravku v záhradníctve
cibuľa / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky:  / Poznámka: max 1×
cesnak / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky:  / Poznámka: max 1×
pór / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky:  / Poznámka: max 1×
mrkva / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky:  / Poznámka: max 1×
šalotka / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky:  / Poznámka: max 1×
hrach / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky: platí pre hrach kŕmny / Poznámka: max 1×
hrach / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30 ml / Čakacia lehota v dňoch: 42 / Povolené kombinácie a poznámky: platí pre hrach konzumný / Poznámka: max 1×
sója / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 25 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky:  / Poznámka: max 1×
bôb / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky:  / Poznámka: max 2×, interval min. 14 dnů
kukurica / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: 90 / Povolené kombinácie a poznámky: preemergentne, t.z. pred vzídením / Poznámka: max 2×, interval min. 14 dnů
kukurica / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: 60 / Povolené kombinácie a poznámky: skoro postemergentne, t.z. skoro po vzídení / Poznámka: max 2×, interval min. 14 dnů
slnečnica / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 25 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky:  / Poznámka: max 2×, interval min. 14 dnů
lupina / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 25 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky:  / Poznámka: max 2×, interval min. 14 dnů
pšenica ozimná / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky: psiarka, metlička, lipnica ročná / Poznámka: max 2×, interval min. 14 dnů
jačmeň ozimný / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky: psiarka, metlička, lipnica ročná / Poznámka: max 2×, interval min. 14 dnů
raž ozimná / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky: psiarka, metlička, lipnica ročná / Poznámka: max 2×, interval min. 14 dnů
tritikale / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 30-35 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky: psiarka, metlička, lipnica ročná / Poznámka: max 1×
zemiaky (POUŽITIE INDE AKO V SR) / Škodlivý činiteľ: jednoročné dvojklíčnolistové buriny / Koncentrácia v %:  / Dávka do 2-4 litrov vody na 100m2: 25-30 ml / Čakacia lehota v dňoch: AT / Povolené kombinácie a poznámky: aplikácia pred vzídením plodiny / Poznámka: max 1×
 

Používajte prípravok na ochranu rastlín bezpečným spôsobom. Pred použitím si vždy prečítajte etiketu a informácie o prípravku. Prípravok v 10 L balení je určený pre profesionálnych užívateľov. Technické špecifikácie sa môžu zmeniť bez výslovného upozornenia. Obrázky majú iba informatívny charakter.

Detaily produktu
11129

Špecifické referencie

EAN: 8586002980066
Produkty v rovnakej kategórii: 8

Kód: 05537

Agil 100EC 10ml

EAN: 8586002987423

AGIL 100 EC je selektívny herbicídny vo forme emulgovateľného koncentrátu na ničenie trávovitých burín v poľnohospodárskych plodinách a v lesnom hospodárstve. Účinná látka: 100 g/l propaquizafop

Cena 2,60 €
s DPH
Viac
Skladom

Kód: 04163

Touchdown S4 100ml

EAN: 8586002984620

Systémovo pôsobiaci herbicíd určený na ničenie jednoročných a vytrvalých burín, vrátane pýru plazivého, v poľných kultúrach, sadoch, na nepoľnohosp. pôde a pri obnove lúk a pasienkov.

Cena 2,88 €
s DPH
Viac
Vypredané

Kód: 04153

Bofix 50ml

EAN: 8586002986211

Listovo pôsobiaci herbicíd na ničenie odolných dvojklíčnolistových burín najmä sedmokráska a púpava v trávach na semeno, v novozaložených a starších okrasných trávnikoch a trávnatých športoviskách a ihriskách.

Cena 7,30 €
s DPH
Viac
Skladom

Sledujte nás na Facebooku