- Vypredané

OENOFERM sú špeciálne aktívne suché vínne kvasinky Saccharomyces cerevisiae LW 317-28. Novovyvinutou
technológiou výroby je dosiahnutá nezvyčajná vitalita preparátu až 25 miliárd živých buniek na gram. Použitie je
povolené súčasnými platnými predpismi. Čistotou a kvalitou zodpovedá kritériám vínneho zákona SRN a interným
normám firmy ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001.
CIEĽ POUŽITIA
Čisté prekvášanie muštov a rmutov.PRODUKT A ÚČINOK
Kmeň kvasiniek použitý na prípravu preparátu OENOFERM bol vybraný hlavne vzhľadom na vysokú aktivitu, minimálnu
tvorbu vedľajších nežiadúcich produktov a veľmi nízku tvorbu peny pri prekvášaní. Vitamínová sebestačnosť, veľká
tolerancia na alkohol, čisté a bezproblémové prekvášanie sú samozrejmosťou.
POUŽITIE
OENOFERM sa rozpustí v 5 až 10 násobnom množstve vlažnej zmesi muštu a vody (1:1) a 15 minút sa nechá
rehydratovať. Vzhľadom na mimoriadne veľkú vitalitu plne postačuje dávka 10 g/100 l. Iba v mimoriadnych prípadoch
ako je napr. kvasenie za extrémne nízkych teplôt alebo pri potrebe mimoriadne rýchleho pekvasenia, môžeme podľa
potreby zvýšiť dávku na 15-25 g/100 l.