Kategorie

  • Bôb
    Bôb je pravdepodobne najstaršia pestovaná strukovina. Tvar semien bôbu môže byť variabilný. Nájdeme v ňom veľa železa. Vitamín C, ktorý je v bôbe tiež obsiahnutý, pomáha jeho vstrebávaniu.
  • Fazuľa
    Fazuľa má svoj pôvod v Južnej Amerike a v 16. storočí ju do Európy priviezli Španieli. Má nízky glykemický index a obsahuje veľa vlákniny a bielkovín.
  • Hrach
    Hrach pochádza pôvodne z Číny. Je veľmi bohatý na vlákninu, z minerálnych látok obsahuje draslík, horčík, zinok a železo. Je zaujímavý aj obsahom vitamínov ako sú predovšetkým vitamín E,B ( B1,2,6 ), niacín, kyselina listová, kyselina pantoténová .
  • Sója
    Sója sa z 36-40 % skladá z bielkovín. Sójové bôby obsahujú viac proteínov a železa ako mäso, viac vápnika ako mlieko a viac vitamínu B1, B2 a B6 ako vajcia a to všetko bez cholesterolu. Obsahuje vitamíny A a E, selén, či kyselinu listovú.
  • Cícer
  • Šošovica
  • Arašidy
Aktívne filtre

Sledujte nás na Facebooku