Kategorie

  • Baklažán
    Čoraz väčšej obľube sa u nás teší baklažán. Obsahuje meď, vápnik, mangán, draslík, síru, vitamíny B a C a napomáha detoxikácii organizmu.
  • Cuketa
    Slovo cuketa pochádza z talianskeho zucca, v Taliansku bola aj vyšľachtená. Jedlo z cukety priaznivo ovplyvňuje činnosť obličiek a tráviaceho ústrojenstva.
  • Uhorka
    Uhorka obsahuje viac ako 90% vody, preto osvieži najmä v letných mesiacoch. Okrem toho obsahuje vitamíny A, B aj C, vďaka ktorým si posilníte imunitu a dodáte telu energiu. Jednotlivé vitamíny sa tiež podieľajú na zlepšení kvality pleti.
  • Kukurica
    Nálezy zvyškov kukuričných vretien v jaskyniach dokazujú, že už v roku 3000 pred n.l. sa Indiáni Južnej a Strednej Ameriky živili kukuricou. Ide o veľmi chutný a výživný druh, ktorý navyše obsahuje vitamíny A, B1, B2, B3, C, ale aj železo, fosfor a v
  • Melón
    Melón je hlavne v lete obľúbenou a osviežujúcou pochúťkou. Či už červený, alebo žltý, obidva druhy sú pre telo veľmi prospešné a okrem množstva vitamínov obsahujú aj antioxidant lykopén.
  • Papriky
    Máte radi papriky? Najlepšie sú tie vlastnoručne vypestované - chutia najlepšie a ešte k tomu budete z nich mať oveľa väčšiu radosť.
  • Paradajky
    História paradajok siaha až do 5. storočia pred našim letopočtom. Hoci sú paradajky považované za zeleninu, v skutočnosti ide o ovocie. Obsahujú lykopén - prírodný karotenoid a najsilnejší rastlinný antioxidant.
  • Patizón
    Patizón je druh tekvice, zaujímavý svojim diskovitým tvarom. Vzhľadom na nízku hodnotu sodíka sa radí medzi vynikajúce zeleniny pri liečbe srdcových a obličkových porúch.
  • Tekvice
Aktívne filtre

Sledujte nás na Facebooku