POPIS VÝROBKU Ercobin je chemický čistá L(+) kyselina askorbová (E300) vyselektovaná špeciálne pre účely ošetrovania nápojov. Použitie prípravku je povolené súčasnými platnými predpismi. Čistota a kvalita produktu zodpovedá kritériám Vínneho zákona platného v NSR a interným normám firmy ERBSLÖH Geisenheim. Kvalita je certifikovaná podľa ISO 9001. CIEĽ POUŽITIA Antioxidačný prostriedok, stabilizácia chute a buketu nápojov. PRODUKT A ÚČINOK Ercobin sa aplikuje ako vysokoúčinný antioxidant. To znamená, že sa jeho použitím umožní znížiť nevyhnutne potrebná dávka oxi-du siričitého. Redukčný charakter preparátu zabez-pečí lepšie uchovanie aromatických vlastností nápojov. Použitím preparátu sa zachovávajú a zintenzívňujú účinky chuťových a buketných látok vo víne. Jeho aplikáciou sa dosiahnu nasledujúce efekty: ošetrené vína dosiahnu po naplnení do fliaš vo všeobecnosti rýchlejšie plnohodnotný buket, dlhoskladované vysokokvalitné vína vykazujú lepšie senzorické vlastnosti. Platí to hlavne u vín s nižším obsahom kyselín. Za povšimnutie stojí, že vína ošetrené preparátom Ercobin vykazujú vyšší obsah voľného SO2. POUŽITIE Maximálne povolená dávka je 15 g/hl. Väčšinou však postačuje dávka 5 g/hl. Testom deklarované množstvo preparátu sa musí rozpustiť najprv v 20-násobnom množstve vína. Roztok sa za miešania potom postupne vleje do celkového množstva ošetrovaného nápoja. Pri aplikácii treba dbať na dokonalé premiešanie celého obsahu. Ercobin vykazuje svoje vysokoúčinné antioxidatívne vlastnosti iba v tých nápojoch, ktoré majú dostatočnú koncentráciu voľného kysličníka siričitého. Nápoj musí obsahovať minimálne 25 mg/l voľného stabilného SO2.